Van Heck Interpieces

Wie zijn we?

Van Heck Interpieces maakt deel uit van de Nederlandse holding Fource. Samen vormen we onderdeel van LKQ Europe, de grootste verdeler van auto-onderdelen in Europa. Onze hoofdzetel bevindt zich in Vilvoorde. We hebben ook verschillende vestigingen over heel België.

Wat doen we?

Vanuit onze verschillende filialen leveren we reeds vele jaren verschillende keren per dag bij meer dan 170 grossiers bestellingen af, dit zowel in België als in Frankrijk. Naast onze eigen merken, commercialiseren we ook verschillende concepten zoals mijngrossier.be, AutoFirst, Quality Garage, Automotive Academy enz… Door onze succesvolle commerciële aanpak en sterke groei zijn we marktleider in de auto-onderdelenbranche in de Benelux.

Geschiedenis foto

Onze geschiedenis

 1. 2005
 2. 2008
 3. 2012
 4. 2017
 5. 2018
 6. 2019
 • De Nederlandse holding Sator (nu: Fource) kwam tot stand door de fusie van de Van Heck Groep en de Kroymans Parts Group. De werkmaatschappijen van Sator zijn bekende namen: Van Heck, Harrems Tools, Havam, Hartsant, Nipparts, Van Heck Interpieces en Quinton Hazell.

 • Opstart Van Heck Interpieces in Frankrijk.

 • Van Heck Interpieces wordt Belgische marktleider.

 • Sator slaat grote slag in België. Sator Holding heeft met de aandeelhouders van De Jonghe Autoparts, Henrard Groep, Autoparts Prosec, Sergoyne en Benelux Carparts Corporation, overeenstemming bereikt over de overname van deze ondernemingen. In totaal bezitten deze ondernemingen 23 vestigingen in België en twee vestigingen in Nederland.

 • De 25 overgenomen vestiging worden geïntegreerd in een nieuwe venootschap: LKQ Belgium. LKQ Belgium is de grootste aanbieder van aftermarket automotive-onderdelen. Een breed assortiment, snelle beschikbaarheid, vlotte leveringen en goede prijzen zijn onze troeven. Ons nationaal grossiernetwerk zorgt voor kortetermijnbevoorrading en innovatie is onze filosofie. Professionals zijn bij LKQ Belgium aan het juiste adres en kunnen naast 3 divisies (Parts, Coatings, Tools&Equipment) rekenen op een bestelplatform vol technische info. Via de afdeling Support beschikken onze klanten bovendien over een hotline voor alle voertuig- en producttechnische vragen. Een compleet opleidingsaanbod en ondersteuning met garageconcepten behoren ook tot de mogelijkheden.

 • In september 2019 namen we afscheid van Lude Schulpé als onze zaakvoerder. Vanaf heden neemt Maurice Buijzen het roer over.

Top